top of page

Nemít orientační plánek? Jó, to vadí!

Ať už chcete svoji nemovitost prodat, pronajmout či vyměnit, vždy je dobré na půdě trhu s realitami zaujmout. A to chce odvahu. A také nápad. Nemáte-li po ruce zkušeného inzerenta s umem psát podbízivé nabídky a v adresáři chybí kontakt na sexy makléřku v líbivé mini, zkuste ohromit půdorysem. Půdorys je, na rozdíl od fotografie, mocný – umí velkoryse představit prostor se vším, co k němu náleží a přitom nestrhne roušku tajemství Vašeho soukromí.


Půdorys neboli orientační plánek je taková seznamka parametrů pro uchazeče. Pomáhá zájemci o nabízenou nemovitost se základní představou o tom, co by mohlo být jeho a jak to vypadá, případně, vypadat mohlo; půdorys tedy zobrazuje

nejen dispozice interiéru, ale může nabídnout pohledy do jednotlivých místností, uvádí kóty pro užitnou i zastavěnou plochu, ukazuje zasazení oken a dveří,

rozmístění nábytku, umístění sanity nebo kuchyňské linky. Rád nabízí široké spektrum textur, plastické pohledy na zařízení nebo nekonečné množství barevných kombinací a druhů nábytku.


Když méně znamená více a preference drží strohá struktura, přibližně kopírující stavební výkres, je nejpopulárnější variantou orientační plánek ve 2D (2D půdorys; https://www.visureal.cz/2d-pudorys). Je jasný, stručný a přehledný, v univerzální černobílé variantě, s označením jednotlivých místností a vyobrazenou obvodovou stěnou, jejíž šrafovanou kompaktnost pravidelně narušuje vyznačené umístění oken a dveří; je doplněný vyobrazením kót s výměrami místností.

Je-li tento minimalismus minimální až moc, lze jej barevně osvěžit s využitím široké škály barevných kombinací, které opticky jednotlivé dispozice odlišují (2D barevný půdorys; https://www.visureal.cz/2d-barevny-pudorys).



Vizuálně přitažlivější i názornější variantu pro zvídavé oko zájemce nabízí kombinace 2D a 3D půdorysu

(2D vizualizace půdorysu; https://www.visureal.cz/2d-vizualizace-pudorysu). Jeden formát představuje zobrazené rozměry i vzhled interiéru, dle libosti zařízený nábytkem, zútulněný bytovými detaily či zelení.


Borůvkou na kanadském čokoládovém dortíku je schematický půdorys v podobě 3D náhledu na konkrétní nemovitost (3D půdorys; https://www.visureal.cz/3d-pudorys), jehož základem je 2D půdorys. Jeho umělecký dojem dokresluje, mimo jiné, výmalba stěn, zobrazení podlahových krytin nebo design topných těles. A to všechno v plastickém provedení.


Názorné ukázky všech uvedených možností orientačních plánků – půdorysů, naleznete zde (https://www.visureal.cz/produkty).


-visureal-

bottom of page