top of page
Obrázek autoraLumír Jiříček

Proč je důležité míti grafika. Dobrého grafika.

Realitní grafik, grafik retušér, grafik kreativec, filmový či divadelní grafik, herní grafik, 3D grafik, grafik ilustrátor, hlavně ne grafik amatér. Zkrátka a dobře, profese grafika, tedy umělce, tvořícího své dílo pomocí určité grafické techniky, může být opravdu pestrou paletou nejroztodivnějších produktů, projektů nebo služeb.


Jak ale poznat toho pravého? Zkontrolovat mu rastr a počet pixelů? Nebo zadat tři úkoly a čekat, jak to dopadne? Máte-li dostatek času, volného kapitálu a pravidelnou srdeční arytmii, jděte do toho. Vyhodnotíte-li ovšem, že tudy cesta nevede, pak vyhledejte zkušeného grafického hrdinu, jehož srdce má podobu vizualizačního jádra a bije v digitálním rytmu. Nezapomeňte ověřit jeho datovou kapacitu. A také by měl být formát; minimálně JPG nebo PNG.


Najděte si svého grafika a mějte s ním vztah. Pracovní vztah. Dlouhodobé partnerství založené na zastropovaném rozpočtu, fixních termínech a garantovaném počtu kvalitních a použitelných návrhů. Zkušený grafik prošel určitým profesním vývojem, vzdělává se a má o svém oboru přehled. Bude-li umět i naslouchat, rozvíjet společnou myšlenku, upozornit na případná technická nebo estetická úskalí a hlavně – splnit Vaše zadání, je velká pravděpodobnost, že to bude ten pravý.


-visureal-

Comments


bottom of page