top of page

Velký přehled půdorysů od Visureal

Aktualizováno: 7. 8. 2022

Mít na výběr je často lepší. Nemáte svázané ruce a můžete se rozhodnout, které řešení je pro vás nejlepší. To platí také pro vizualizaci půdorysů. Jaké výhody nabízejí jednotlivé typy půdorysů, kdy dát přednost 2D a kdy si dopřát realistickou verzi 3D půdorysu HQ?


2D Půdorys


Zde to všechno začalo. 2D půdorys byl prvním půdorysem vůbec a díky svému jednoduchému designu stále zůstává oblíbený. Na první pohled poskytne jasnou představu o velikostech a dispozicích konkrétní nemovitosti. Nedílnou součástí moderních 2D půdorysů jsou i symboly základního vybavení domácnosti, jako jsou kuchyňská linka a umyvadlo.

Hodí se především pro nemovitosti určené k pronájmu nebo k prodejním kampaním s omezeným rozpočtem. Bude fungovat taky pro prostory, které jsou určené k rekonstrukci - naznačí uspořádání místností, ale nenutí zákazníkům konkrétní představu budoucího bytu.


2D Barevný půdorys


Pokud do půdorysu přidáte barvy, dostanete srozumitelnější obraz celého bytu a zřetelněji odlišíte jednotlivé místnosti. Barevný 2D půdorys jednoduše ukáže, kolik plochy zaujímá koupelna a kolik obytné místnosti.

Půdorys se díky barvám stane atraktivnějším a také mnohem snadněji přitáhne pozornost potenciálních zájemců, kteří často bezmyšlenkovitě prohledávají realitní servery a jednoduchý černobílý nákres mohou lehce přehlédnout.


2D Vizualizace půdorysu


Láká vás jednoduchost 2D půdorysu, ale nechcete se vzdát realistického vzhledu 3D plánků? Potom je 2D vizualizace půdorysu dokonalým kompromisem.


Zachovává si prostorovou srozumitelnost 2D půdorysu, navíc je obohacený o textury podlah a nábytku. Můžete si také zvolit si libovolné prvky vybavení dle vaší fantazie a potřeby.





3D Půdorys



Rozdíl mezi 2D a 3D půdorysem je v tom, že 2D půdorys dovoluje zobrazení pouze v ploše, takže nevidíte hloubku prostoru. Reálný svět ale vypadá poněkud jinak. 3D půdorys je proto krokem k realistickému a sympatičtějšímu zobrazení půdorysu. Dává svobodu nahlížet na objekt ze všech myslitelných úhlů, zvětšovat jej a oddalovat. Je hravý a vzbuzuje oprávněný zájem.



Pokud jste realitním makléřem, strhnout na sebe pozornost klientů je klíčová dovednost. Reálná představa celého prostoru je snadněji naláká k osobní návštěvě.



3D Půdorys HQ


Jak představit vizualizace nemovitosti doslova v tom nejlepším světle? Stačí světlo přidat. Tak jednoduché to je.


A také snížit stěny, vyhrát si se stíny a odrazy, a nakonec přidat libovolné dekorace, což jistě ocení nejen realitní makléři, ale také interiéroví designéři a vůbec všichni, kteří se třeba chystají na větší rekonstrukci nemovitosti.


Právě pro tyto příležitosti je tady 3D půdorys HQ. Snížené stěny zlepšují prostorovou orientaci a celkovou srozumitelnost nákresu, světla a stíny zase přidají pocit útulnosti. Pokud chcete něco výjimečného, tady nešlápnete vedle.



Jestli už víte, který z půdorysů je váš vyvolený, stačí zadat poptávku přes náš objednávkový formulář, který vás provede celým procesem. Jednoduše zadejte podklady přes formulář nebo emailem a těšte se na svůj půdorys. Garantujeme dodání do 3 dnů, ať si vyberete kterýkoliv typ.





bottom of page